Kirjoittanut: Matias | Someuutiset

Kuva: Netflixin etusivu, jossa näkyvät suositut sarjat kuten Black Mirror, You ja Cobra Kai.

Eräs suomalainen nuori koki sunnuntaiaamuna omituisen yllätyksen, kun hän avasi Netflix-sovelluksen ja huomasi tilille ilmestyneen täysin uusi käyttäjäprofiili.

Mikä tilanteesta teki vielä hämmentävämmän, oli se, että profiili kuului hänen kaverin Netflix-tiliin -vaikka kumpikaan ei ollut koskaan jakanut salasanoja tai kirjautumistietoja keskenään.

Nuorukaiset olivat yhtä ymmällään siitä, miten kirjautuminen on tapahtunut.

Mahdollisia syitä voisivat olla:

• Laite on joskus yhdistetty kaverin Wi-Fiin, jossa on ollut aktiivinen kirjautuminen.

•Netflix on joskus testannut tai synkannut tunnuksia pilvipalvelun kautta.

•Järjestelmävirhe on mahdollistanut automaattisen kirjautumisen vahingossa.

Tässä vaiheessa ei voida sanoa varmaksi, miten tämä tapahtui, mutta tapauksen oudot yksityiskohdat ovat saaneet monet pohtimaan, kuinka helposti henkilökohtaiset tunnukset voivat “liukua” laitteesta toiseen -jopa täysin vahingossa.

🔐 Oletko kokenut vastaavaa? Ota yhteyttä Someuutisiin.

https://someuutiset.com/uutisvihjeet

Uusimmat uutiset

Kirjoittaja

  • Matias Polku

    Someuutiset -verkkolehden perustaja ja päätoimittaja.